Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sylvester America målfotoslagen tvåa

Foto: SIDMAKARN
Sylvester America blev målfotoslagen tvåa i Skive under söndagen. Foto: SIDMAKARN

Jerry Riordans Tango Negro vann tidigare under dagen i Skive. Några lopp efter det var det ytterst nära att hans Sylvester America också vann, men den hästen fick ge sig i sista steget mot danske Wega Vang.

Publicerad:

Wishing Boy tog ledningen, men galopperade kort efter start. Istället kunde Birger Jörgensen placera Jerry Riordans Sylvester America i ledningen. Öppningen blev 1.13,6 första 500 meterna och tempot låg på jämnt 1.13-fart ett varv.
I sista sväng drog Jörgensen undan med Sylvester America och den enda som kunde hänga på var Wega Vang (e. Credit Winner) som hela tiden satt i rygg på ledaren. Över upploppet såg det länge ut som att Sylvester America skulle vinna, men precis när mållinjen passerades fick Wega Vang nosen först. Segertiden blev 1.13,4a/2.060 meter.
Wega Vang kördes till vinst av Kasper K Andersen och tränas av Peter Jensen. Förstapriset i Lord Valentines Minneslopp var 60.000 danska kronor.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.