Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takethem satte danskt rekord

Foto: Magnus Östh
Steen Juul med Takethem inför Elitloppsförsöket. Det blev uttåg men Takethem lämnade Solvalla med flaggan i topp efter att ha satt nytt danskt rekord. Foto: Magnus Östh

Det blev ingen Elitloppsfinal för den gode Takethem under söndagen. Men Steen Juuls sjuåring kan med tiden 1.09,2a/1.609 meter titulera sig som Danmarks snabbaste häst genom tiderna. 

Publicerad:

Danmarks bidrag i Elitloppet stod för en urtapper insats i sitt försök bakom Bold Eagle och faktum var att Takethem gick sista varvet i ett lågt 07-tempo. Sjuåringen satte nosen före Delicious U.S. på målfotot men fick ge sig mycket knappt mot Spring Erom i kampen om den sista finalplatsen. 
– Hästen hade fullt sjå att hinna med första varvet, men han spurtade starkt och det var nära att det slutade med en finalplats. Tyvärr var inte marginalerna på vår sida, sa Steen Juul till Travronden efter loppet.

Men även om det inte räckte till final kan kretsen kring hästen glädja sig åt ett nytt danskt rekord. Tiden 1.09,2a/1.609 är den snabbaste någonsin av en danskfödd häst, två tiondelar snabbare än stallkamraten Tycoon Conway Halls tidigare rekord. Detta i Takethems blott tredje försök över distansen. 

Fotnot: Det handlar om ett inofficellt rekord, för att hamna i rekordböckerna krävs det seger i samma lopp som tiden uppnås. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.