Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter attackerar världsrekordet

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Ägaren Bob Boni berättar att Always B Miki stallas upp på Diamond Creek Farm nästa år. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

LEXINGTON. Tre gånger har femårige Always B Miki gått 1:47 och varit och nosat på Cambests världsrekord 1:46.2/5 (1.06,6).
- Nu har han bara tre lopp kvar innan han går till avel och på söndag attackerar vi världsrekordet om banan är toppsnabb”, säger Jimmy Takter.

Publicerad:

Femårige passgångaren Always B Miki är en av Jimmy Takters favorithästar. 2,3 miljoner dollar insprunget talar sitt tydliga språk.
– De här topppassgångarna är fantastiska. De startar varenda vecka och går 1:47-1:48. Otroliga hästar. Miki har dessutom ett knä ihopskruvat och det gör det han gjort ännu mer imponerande, säger Jimmy Takter. 
Nästa år går Always B Miki till avel och Jimmy Takter ser förstås helst att det sker som världsrekordhållare.
– Ingen annan häst än Always B Miki har vunnit tre gånger på ”1:47 flat”, det har han gjort tre gånger i år, det gör ju honom unik. Världsrekordet är just 1:47 i reguljär löpning, Cambest satte sitt rekord i timetrial. Att Miki flera gånger varit så nära världsrekordet utan att slå det stör mig faktiskt lite. Så på söndag gör vi ett allvarligt försök att ta det om de yttre förutsättningarna blir det rätta.
Always B Miki (e. Always A Virgin) har 26 segrar på 49 starter i karriären (åtta segrar och fem andraplatser på 13 starter i år) och 2,3 miljoner dollar insprunget. Nu har han bara tre starter kvar innan avelskarriären börjar nästa år: The Red Mile på söndag och senare i höst Breeders Crown och TVG-finalen på Meadowlands.
– Ska han slå världsrekordet är det nu det ska ske, avslutar Jimmy Takter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.