Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter i Futurity

Foto: MIA TÖRNBERG
Pinkman vann Kentucky Futurity. Foto: MIA TÖRNBERG

Jimmy Takter hade halva startfältet i Kentucky Futurity (527.000 dollar).
Och Hambletonian-vinnaren Pinkman (e. Explosive Matter) visade sig på nytt starkast vid segern med Yannick Gingras på 1.09,2a/1.609 meter.

Publicerad:

Takter körde själv The Bank (e. Donato Hanover) som bestämt svarade ut ”hotet” Crazy Wow (e. Crazed) i en våldsam öppning. Tim Tetrick ”tog omtag” och forcerade sig till spets strax före 800 meter körda som passerades på 1.07,1! Då satt Pinkman och Yannick Gingras i tredje invändigt. 600 kvar klev Pinkman ut i andraspår och in på upploppet var greppet kopplat.

Åke Svanstedts Crescent Fashion (e. Muscle Hill), körd av Scott Zeron, avslutade starkt till andraplatsen före French Laundry (e. Muscles Yankee)  som även han tränas av Jimmy Takter.

– Det är tufft i den här sporten, några ägare är glada, några är ledsna. Jag hade två hästar som presterade jättebra, en som blev krossad av Tim Tetrick och två som galopperade. Jag är ändå jättenöjd med den här dagen och Pinkman som gör det bra varje vecka, sade Jimmy Takter.

Pinkman är valack och verkar som klippt och skuren för en resa till Elitloppet – kanske redan nästa år?
– Vi får se hur han tar sig ur den här säsongen. Han ska göra några starter till, först i Breeders Crown, sedan blir det vinterträning. Kanske kommer vi till Solvalla för fyraåringseliten, jag tycker det är tufft att starta en fyraåring i Elitloppet, sade Takter och såg lite klurig ut.

Yannick Gingras var inte lika blyg.

– Jag har ju varit några gånger på Elitloppet nu och vet vilken typ av häst som krävs. Den här är som klippt och skuren för det, sade Gingras.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.