Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter invald i Kanadas Hall of Fame

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Jimmy Takter med frun Christina vid ett lyckat besök på Solvalla under elitloppshelgen 2016, där Pinkman vann Fyraåringseliten. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

På onsdagen valdes Jimmy Takter in i Canadas Horse Racing Hall Of Fame under en ceremoni i Mississauga. 
– Jag är väldigt stolt över vad min fru och jag har åstadkommit här, sa Takter.

Publicerad:

Jimmy Takter valdes in i amerikanska travsportens Hall of Fame år 2011 och i somras tog han också plats i den svenska motsvarigheten. På onsdagskvällen blev han officiellt invigd även i Kanadas Hall of Fame under en ceremoni i Mississauga, strax söder om Toronto.
– Min fru, jag och vår nyfödda dotter Nancy flyttade till USA för 37 år sedan och det har varit en lång resa. Jag har varit extremt lyckosam under åren och har haft bästa möjliga stöd från ägare och andra personer i Amerika, sa Takter som riktade ett särskilt tack till bland annat Perry Söderberg och Conny Svensson.

Den numera pensionerade legendaren har haft stora framgångar i Kanada genom åren. På 1.325 starter blev det 266 tränarsegrar och hans hästar sprang in över 34 miljoner kanadensiska dollar. År 2015 var han den vinstrikaste tränaren i landet. 
– Jag har tävlat i Kanada sedan jag drog i gång min verksamhet i Amerika och har alltid känt mig välkommmen här. Jag gillar passionen man har för hästarna i Kanada och när jag flyttade hit för 37 år sedan var det just det som min far (Bo W Takter) sa till mig: "Glöm aldrig kärleken till hästen". 
– Och jag tror att just den biten är viktig, ska man lyckas inom travet så måste man ha kärlek och passion för hästarna, sa Takter som blev den första icke-kanadensaren att väljas in i landets hall of fame. 

Övriga travprofiler att väljas in i år var Ian Fleming, kusken Trevor Ritchie samt Garland Lobell-sonen Angus Hall.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.