Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter jagar storsegrar i Kanada

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Storloppen avlöser varandra under lördagens tävlingar på kanadensiska Mohawk. Bland annat körs finalen av treåringslöpningen Goodtimes Stake och det med två blågula inslag.

Publicerad:

Jimmy Takters Wolfgang (e. My MVP) vann ett av de två försök som kördes förra veckan och körs precis som i försöket körs hästen av Yannick Gingras. Takter kvalade även in Hill Street (e. Muscle Hill) som han han själv sitter upp bakom på lördagen. Hill Street var fyra i det försök som vanns av en annan häst med svenskanknytning, Alarm Detector (e. Chapter Seven) som är uppfödd av svenska Order by Stable. 266.000 kanadensiska dollar finns i den samlade prispotten i lördagens final.

Publiken på Mohawk får även se Hannelore Hanover (e. Swan for All) på lördagen. Ron Burkes världsrekordsto startar i finalen av Armbo Flight Stakes där tio ston gör upp om sammanlagt en kvarts miljon kanadensiska dollar. Hannelore Hanover vann löpningen såväl 2016 och 2017 och är nu stor favorit till en tredje raka triumf. För motståndet står bland andra Åke Svanstedts Ice Attraction (e. Muscle Hill).

Mest pengar tävlar dock de treåriga passgångarna om. En miljon kanadensiska dollar finns i prispotten i den trettiofemte upplagan av North America Cup. Jimmy Takter har två hästar till start i storloppet: Lost in Time och Nutcracker Sweet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.