Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter lättar Manchego: "Vi har en extra växel"

Foto: Micke Gustafsson, TR BILD
Jimmy Takter. Foto: Micke Gustafsson, TR BILD

På lördag kan Manchego ta sin 16:e raka seger. Jimmy Takters obesegrade sto startar då i finalen av Earl Beal Jr Memorial och hon gör det lättare balanserad än tidigare.

Publicerad:

Takter berättar för US Trotting Association att han avser att göra en förändring inför lördagens storlopp på Pocono Downs. För första gången åker träningsskorna av och i stället ska Manchego tävla med lättare skor på hovarna.
– Det är något jag alltid gör. Inte direkt, men vid rätt tillfälle på säsongen. Vi har en extra växel där, säger Takter till USTA.

Hittills har inget sto vunnit Earl Beal Jr Memorial, men i år det dags. Åtminstone om man ska tro spelbolagen som håller Manchego som favorit till segern.
– Det blir ett bra test för henne. Det är ett väldigt bra lopp. I försöket fick hon jobba hårt och nu blir det ännu tuffare. Det kommer att hända mycket i det här loppet, säger Jimmy Takter som i vanlig ordning överlåter tömföringen till Yannick Gingras.

Åke Svanstedts Six Pack och Marcus Melanders Evaulate startar också i storloppet som körs på lördagen. 500.000 dollar finns i den samlade prispotten varav hälften går till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.