Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter och Hevin fick revansch efter olyckan

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Sista tävlingsdagen på Solvalla – då fick Johnny Takter och Hevin Boko återförenas efter olyckan. Och det slutade i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Johnny Takter gjorde sin sista tävlingskväll på Solvalla under tisdagen. Den kunde knappast bli finare än när han lotsade Timo Nurmos Hevin Boko (e. Going Kronos) till seger i Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga ston.
I den senaste starten , eller tilltänkta starten, förra året satt Johnny Takter i sulkyn när Hevin Boko kom lös på banan och fastnade i ett staket.
–  Sist höll hon på att kicka rejält och hängde över staketet. Man känner att det finns lite nerver i henne, sade Johnny Takter när han intervjuades på Kongressen.

"Tror säkert Timo är helnöjd"

I loppet släppte Takter ledningen med Hevin Boko och fick istället rygg på favoriten Sunwapta Goj. Därifrån hittade Takter luckan i sista sväng och Hevin Boko kunde spurta förbi Maharani De Baroda som hade kopplat grepp på täthästarna.
– Vi fick en bra rygg och det var bra tempo i sista sväng. Hästen var väldigt vältrimmad och hon vann på en bra tid. Jag tror säkert att Timo är helnöjd med den här årsdebuten.
Klockan visade fina 1.12,9a/2140 meter och förstapriset var 300 000 kronor.

Bakom vinnaren gjorde Björn Goops Maharani de Baroda ett fint lopp som tvåa från tredje ytter. Tredjepriset gick till Örjan Kihlström och Roger Walmann-tränade Odessa Celeber. 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.