Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter styrde till seger med löfte

Foto: null
Rubio vid ett annat tidigare tillfälle.

Jimmy Takter har en hel armada med potentiella Hambletonian-finalister. På lördagen satt han själv upp bakom en av dem, Rubio, som vann enkelt i ett försök i Pennsylvania Sire Stakes på fina 1.10,3a/1.609 meter på Pocono Downs. 

Publicerad:

Takter har insatserna betalda för tolv hästar till Hambletonian i augusti och en av hans starkare kort är Rubio (e. Cantab Hall-Italienne Girl) som vann fem av sju lopp i fjol och slutade trea i Peter Haughton Memorial. 

På lördagen var det dags för årsdebut på Pocono Downs i ett försök i Pennsylvania Sire Stakes på Pocono Downs med hela 48.077 dollar i samlad prissumma. Takter valde själv att sitta upp bakom Rubio och gav sin talang ett perfekt lopp. Favoriten Sortie galopperade bort sig i ett tidigt skede medan Takter lade sig i tredje invändigt med Rubi. Med drygt 600 kvar kördes Rubio fram till dödens och därifrån var han bara bäst. I en snabb avslutning tog han ned Muscles Jared sista biten och segern blev knapp men säker på fina 1.10,3a/1.609 meter. 

Jimmy Takter körde Sir John F i kvällens andra försök och det blev en tredjeplats på 1.11,0. Vann gjorde John Butenschoens Dover Dan (e. Andover Hall), som styrdes till seger på 1.10,1 av Corey Callahan. 

Firma Butenschoen/Callahan tog även hem det tredje försöket, då med Giveitgasandgo (e. Yankee Glide) från ledningen på 1.10,1. Åke Svanstedt blev oplacerad med Perfect Spirit. 

Gårdagens höjdare i USA var annars Charlie Hill Memorial för den äldre eliten på Scioto Downs med 200.000 dollar i samlad prissumma. Här gick segern till Ron Burkes formkort Crazy Wow (e.Crazed) på tiden 1.09,6. Chris Paige nådde ledningen från spår åtta efter 300 meter och öppnade första 400 på snabba 1.05,6. Tempot var fortsatt högt hela vägen och Crazy Wow visade fin skalle över upploppet, när han fredade sig mot årsdebuterande Obrigado som följt med i ryggen. Musical Rhythm tog hand om tredjeplatsen före Åke Svanstedts Centurion Atm som styrdes av Aanton Merriman. Centurion Atm fick gå en rejäl repa som först i tredjespår sista 600 och förtjänar plusbetyg för sin insats på 1.10,2. 

Crazy Wow vann senast storloppet Maxie Lee Memorial och var tvåa bakom Resolve i AJ Cutler Memorial i början av maj. Han har tagit 17 segrar på 47 starter och tjänat dryga 1,7 miljoner dollar hittills under karriären. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.