Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takter till Danmark

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Johnny Takter kör i Danmark under midsommarhelgen. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Johnny Takter beger sig under midsommardagen ut på en dansk tur.

Publicerad:

Johnny åker till Charlottenlund för att köra Helena Burmans Fellini Boko (lopp 4) och Marcus Lindgren-tränade Den Of Warlock, som går ut i ett försök till Summer Meeting Halmstad, där han bland annat möter Bandit Brick. Johnny tycks förövrigt varva upp kuskandet en smula igen. Vi ser honom ikväll inom V86-spelet på Jägersro och i tre lopp i Halmstad på måndag. Dagen efter ska han sedan kvala en intressant häst åt Helena Burman på Jägersro. Det handlar om numera sexårige Dolan Spring (e. Muscle Hill) som tidigare tränades av Peter Untersteiner. Hästen nosade på kulltoppen som treåring och slutade bland annat trea i Premio Going Kronos. Han vann Breeders Crown-semifinal för att sedan bli struken för hälta i finalen.

Nu har Dolan Spring inte startat sedan oktober 2016, men kvalar alltså för Helena Burman på tisdag. Hästen har så här långt tagit fem segrar och tjänat 609.600 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.