Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Takters talang övertygade på Meadowlands

Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD
Jimmy Takter har anledning att vara optimistisk med treårige King On The Hill som går mot en spännande säsong. Foto: MIA TÖRNBERG, TR BILD

Jimmy Takters King On The Hill tog årets första seger efter ett rafflande upplopp på Meadowlands. Även på Harrah's Philadelphia blev det en svenskseger, i form av Jonas Czernysons Miss Olivia Mae. 

Publicerad:

King On The Hill (e. Muscle Hill-Lantern Kronos) kan vara en häst för The Hambletonian senare i sommar och det visade han inte minst med fredagens fina insats på Meadowlands. Jim Marahon Jr i sulkyn lämnade tredje invändigt och nådde täten efter 600 meter, men det som såg ut att bli en enkel seger blev något helt annat. På upploppet bröt King On The Hill ut flera spår och Deacon Tony som gått med i rygg fick fritt spelrum. Deacon Tony såg ut som en klar vinnare mitt på upploppet - men King On The Hill fick upp farten igen och lyckades kontra till en läcker seger med en nos. Segertiden efter det rafflande upploppet blev fina 1.10,5 och förstapriset var 5.500 dollar. Takter hade även trean i loppet, Feed Your Head, som med Scott Zeron gick i mål på 1.10,6.

Värt att nämna i övrigt från kvällen på Meadowlands var att Market Share, 2012 års vinnare i Hambletonian, vann på ett bra sätt för sin tränare Linda Toscano. Revenue-sonen gjorde sin 94:e start i karriären och fick första gången upp John Campbell i sulkyn. Det blev en vinnande kombination, Campbell gav Market Share en vilsam resa och åttaåringen tackade med att avgöra enkelt med en fin spurt över upploppet. Tiden 1.10,6 och förstapriset 7.500 dollar. Market Share har tjänat närmare 3,8 miljoner dollar i karriären.

På Harrah's Philadelphia i Chester noterades Jonas Czernyson för en tränarseger med Miss Olivia Mae (e. Lucky Chucky-Solevesick). Brett Miller i sulkyn lämnade tredje invändigt för dödens med 700 kvar och med 400 kvar var greppet kopplat på ledaren. Miss Olivia Mae fredade sig sedan för attackerna bakifrån och vann med en halv längd på 1.12,8. Detta var den första segern i karriären för det treåriga stoet som tjänade 6.000 dollar. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.