Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Talang på väg tillbaka

Foto: MIA TÖRNBERG
Alfaz del Pi och Björn Goop i Sprintermästaren 2013. Foto: MIA TÖRNBERG

För knappt två år sedan segrade Alfaz del Pi på Axevalla. Hästen har inte startat sedan dess, men nu verkar han vara påväg tillbaka till tävlingsbanan.

Publicerad:

Alfaz del Pi (e. Angus Hall-Divann) har vunnit sex av elva starter och tjänat strax över 400.000 kronor. För två år sedan segrade sexåringen i försök i Sprintermästaren och i finalen galopperade hästen bort en framskjuten placering. Därefter har Alfaz del Pi vunnit ett rikstotolopp på Axevalla i samband med Stochampionatet, men sedan har han inte synts till på tävlingsbanorna.

Fast på tisdag ska hästen springa kvallopp på Jägersro. Alfaz del Pi är numera hos Björn Lindblom. När han var finalist i Sprintermästaren var hästen i Reijo Liljendahls regi, men Alfaz del Pi har även vunnit lopp hos Timo Nurmos och Peter Untersteiner.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.