Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tändes en ny stjärna?

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Daniel Redén var mäkta nöjd med Double Exposure. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

En ny Delicious? Ja, Daniel Redéns leende gick i alla fall inte att ta fel på efter det att fyraåriga stoet Double Exposure visat härliga fartresurser i Baroness Karsk lopp, tillika stoeliten, på Solvalla.

Publicerad:

Örjan Kihlström hamnade i fjärde par utvändigt och avslutningen sista 500 i spåren var häftig att se.
– Det är en kuslig häst. Double Exposure är bara fyra år och hade hjärtproblem när hon kom till mitt stall. Så tänk vad bra hon ska kunna bli, kommenterade Daniel, som inte kan låta bli att jämföra nykomlingen med sin storstjärna Delicious U.S.
– Det finns mycket som påminner om Delicious. Hon hade också varit stark i leran hemma, så jag var inte så orolig för dagens krävande banunderlag.

I Hästägarkannan, tillika Nahars Elitloppsminne, gjorde Nahar sin sista V75-start. Tyvärr var Nahar tidigt slagen på det tuffa underlaget, men då passade det ändå ganska bra att Robert Berghs son Nicklas Westerholm kunde ta hem loppet istället. Tillsammans med Nakoda Goj (e. Juliano Star) spurtade han ner favoriten Ready Ribb sista biten från sjätte par utvändigt.
– Det hade känts konstigt att spurta ner Nahar men tanke på vad den hästen uträttat både här på Solvalla och i övrigt. Nakoda Goj var betydligt bättre i dag när han slapp brodden och det är klart att jag är stolt och glad över honom i dag, sade Nicklas.

I klass II-finalen (V75-2) imponerade Mats Rånlund-tränade Olle Rols (e. Ready Cash) för Peter Ingves. Trots att Peter tidigt valde att sända fram i dödspositionen hade Olle Rols styrkan och modet att kämpa ner betrodde ledaren Eelis. Och favoriten Man Of Steel hade ingen chans att utmana från tredje par utvändigt. För Olle Rolls var det här tredje raka segern och den andra i rad inom V75.

Av bara farten satte Peter även dit Joakim Lövgren-tränade Jairo (e. Love You) i silverdivisionens final (V75-5). Detta efter lucka från vinnarhålet och sedan säker spurt förbi ledande Cab Hornline.
– Jag har kört honom två gånger och vunnit båda. Vi fick ett perfekt lopp, men jag hade stor respekt bland annat för Cab Hornline, kommenterade Peter.

I bronsfinalen blev det en ännu större skräll genom Win Paal bakom egentränade italienaren Trinity Lux (e. Love You). Paal valde att sitta kvar i fjärde par utvändigt när attackerna kom bakifrån. När sedan hästar galopperade i sista kurvan kom luckan och över upploppet kunde Trinity Lux spurta ner en tapper Staro Ivy League (dödens).

Veijo Heiskanen avslutade V75-omgången med egentränade Rawindski (e. Raja Mirchi). Den fyraårige valacken fick en perfekt resa i andra par utvändigt och hade bästa spurtkrutet till slut.
– Vi fick precis den resan som jag hade drömt om och hästen var bra igen, sammanfattade Veijo, som kunde notera segertiden till 1.16,2/2140 meter.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.