Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Target Kronos hela vägen

Foto: Martin Langels/ALN
Target Kronos ledde Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker hela vägen. Foto: Martin Langels/ALN

Taktiken var glasklar. Adrian Kolgjini skulle till ledningen med Target Kronos och från den positionen släppte de sedan ingen förbi sig.

Publicerad:

För tre starter sedan tog Target Kronos (e. Raja Mirchi) en meriterande seger i Gävle över kort distans. Under söndagen var det dags för en ny imponerande triumf när Adrian Kolgjini laddade iväg allt vad som gick från start och första 500 öppnades efter 1.10,2.

Betrodda Tobin Kronos (e. Muscle Hill) och Day Or Night In (e. Muscle Hill) galopperade båda bort sig innan bilen släppte fältet, medan Isor Håleryd (e. Ready Cash) fick den otacksamma uppgiften att gå först utvändigt om ledaren.

Target Kronos fick dämpa tempot och första varvet gick efter 1.14,2. In på upploppet gick hästen sedan undan till en väldigt enkel seger och eftersom hästen var anmäld till premiechansningen uppgick förstapriset till 1,6 miljoner kronor.
– Han är sjukt snabb och kommer att bli en riktigt bra sprinter nästa år. Hästen är i ett fenomenalt skick och jag tror att han kommer att etablera sig i eliten nästa år, säger segerkusken Adrian Kolgjini.

Lutfi Kolgjini som tränar Target Kronos:
– Hästen har gjort bra prestationer och vi hade taktiken klar med att gasa från start och ta oss förbi alla den första biten. Jag är fruktansvärt glad för det känns som att vi inte har haft marginalerna med oss på vår sida i storloppen i år. Det har varit mycket andraplatser.

Segertiden skrevs till 1.12,5a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.