Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Tävlingarna blir av"

Foto: CHRISTER NORIN/ALN
Foto: CHRISTER NORIN/ALN

Just nu är stora delar av Gävle utan vatten och de boende i staden som har tillgång till vatten uppmanas att koka det.
Däremot innebär inte detta någon fara för kvällens tävlingar.

Publicerad:

En akut vattenläcka har uppstått i Gävle, Brynäs närmare bestämt. Flera gator har översvämmats och befolkningen uppmanas att koka sitt dricksvatten då det finns risk att det är förorenat.
Under torsdagskvällen avgörs tävlingar på Gävletravet, men några bekymmer för tävlingarna ser inte biträdande sportchef Mette Pökelmann i nuläget.
– Så som det ser ut nu så ska det här inte påverka tävlingarna i kväll. Restaurangen jobbar i detta nu med att koka vatten för våra besökare och på stallbacken kommer vattnet från en speciell färskvattentank. Vi har däremot mer information kring det här vid lunch, men som sagt. Så som det ser ut i nuläget kommer vi köra tävlingar i kväll, sade Pökelmann vid 10.20-tiden.
Nytt besked kom vid 12-snåret och tävlingarna kommer bli av.
– För att säkerställa god vattenkvalitet för tävlande hästar kommer en vattentank på åtta kubik färskvatten att finnas på stallbacken, där vi rekommenderar att man fyller dricksvatten åt hästarna. Hästarna kan precis som människor duscha i det kommunala vattnet. Detta har även kommunicerats ut till tränarna via SMS. Dessutom kommer vi givetvis påtala detta för alla aktiva när de kommer till stallbacken. För våra besökare har restaurangen sedan tidig morgon kokat vatten, så inte heller det ska vara några problem, sade Pökelmann.
Vid tävlingarna i kväll startar bland andra Uncle Lasse, Cruzado dela Noche och miljoninköpet Bungle Rain.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.