Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tävlingskarriären över för Princess Grif

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Princess Grifs tävlingskarriär är över - nu väntar avelsarbete. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Starten i söndagens Prix de France blev Princess Grif sista. Nu väntar avelsarbete för åttaåringen som närmast ska betäckas med Muscle Hill, enligt paris-turf.com.

Publicerad:

Speediga Princess Grif (e. Varenne-Fauve Grif) har en fin karriär bakom sig och har tjänat 932.927 euro med rekordet 1.10,3. Förutom flera Grupp III-segrar i Frankrike har hon även visat upp sig på svensk mark. År 2013 var hon trea i EM för ston på Solvalla bakom Save the Quick och år 2015 slutade hon femma i Olympiatravet. Hon har större delen av karriären tränats av Fabrice Souloy. 

I höstas vann Princess Grif Nationernas pris i Milano och efter en tredjeplats i Prix de Bretagne blev hon även klar för Prix d'Amérique. Där slutade hon dock oplacerad och likadant gick det i Prix de France i söndags. Och nu är tävlingskarriären alltså över för Princess Grif, som kommer bli mycket spännande att följa i aveln. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.