Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Team Kolgjini i fokus

Foto: ALN
Mosaique Face och Adrian Kolgjini årsdebuterade på bästa sätt. Foto: ALN

V75-omgången delades mellan Sverige och Norge denna gång och mycket fokus hamnade på stall Kolgjini som plockade hem dubbla segrar.

Publicerad:

Lutfi Kolgjini fortsätter att presentera sina hästar i fint skick. Mosaique Face (e. Classic Photo) var ute i ett provlopp på hemmabanan Jägersro häromveckan och följde upp detta med en överlägsen seger på Momarken. Adrian Kolgjini styrde till spets med varvet kvar och sedan fick konkurrenterna agera statister. Mosaique Face kom i mål på 1.11,7a/1.640 meter.
– Han ser fantisktasikt ut och det är helt klart så att vi lyckats med vinterträningen. Sista loppet han gjorde i oktober satt han i dödens på Nuncio och det var ingenting att säga om, det var inte mycket att göra åt. Jag har aldrig tvekat på hans moral, säger Lutfi Kolgjini i ATG-Live.

Adrian Kolgjini fick hålla ett för klassen lågt tempo framme i spets med Clemenza Am och halvvarvet från mål trodde nog många att ekipaget skulle gå undan till en enkel seger. Clemenza Am övergick dock i galopp in på upploppet och i stället var det Peter Untersteiner med sin egentränade Frankie Brodde (e. Crazed) som hade klart grepp om händelserna. Frankie Brodde såg ut att gå mot en klar seger, men Emir la Brousse avslutade likt en katapult över upploppet och hann sånär upp Frankie Brodde. Segern dock till Peter Untersteiner och sexåringen kom i mål på 1.14,7a/2.640 meter.
– Alla bitar har fallit på plats nu och ägarna har varit tålmodiga. Vägen har varit lite krokig, men jag tror att han kommer vara en nyttig häst i två, tre säsonger till, säger Peter Untersteiner.

Det blev snabb för revansch för stall Kolgjini. Adrian Kolgjini övertog spets med Pandora Face (e. Muscle Hill) efter 450 meter och även om norska Gematria avancerade fram snabbt i dödens med halvvarvet kvar hade Pandora Face gott om krafter att både ta emot och gå undan enkelt. Tränar gör Lutfi Kolgjini och segertiden noterades till 1.15,1/2.140 meter.
– Det är alltid gött att slå norrmännen. Vi tog oss ut i banan så snabbt som möjligt och det var Gematria att köra emot. När hon kom i spåren körde jag allt vad jag kunde och min häst svarade för en riktigt bra prestation, säger Adrian Kolgjini.

Tobias Modig tog karriärens första V75-seger under lördagen. Modig fick bestämma i behagligt tempo framme i täten med Sheriff Bi (e. Toss Out). Varvet gick efter blygsamma 1.20,0 och även om tempot skärptes betydligt under slutrundan hade ingen av konkurrenterna någon chans att ta sig in i matchen. Örebros Louise Granstedt tränar och segertiden 1.16,4a/2.140 meter.
– Det här var nog det finaste jag känt honom. Det var riktigt kul, säger Tobias Modig.

Efter en sen strykning ändrades förutsättningarna i silverdivisionen. Peter Untersteiner laddade vad som gick med Alvena Take It (e. Make It Happen) från start och tog enkelt hand om spets. Thai Navigator fick den otacksamma uppgiften att vandra i dödens och höll bra, men kunde inte utmana Untersteiners häst som gick undan enkelt till andra raka segern.
– Det blev god marginal och jag hann njuta lite sista 100 meterna. Det var länge sedan hon fick ett bra läge och vi gav järnet från start och hon var snabbast, säger Peter Untersteiner.

Det blev spetsseger även för Myhreng Jerker (e. Krageboen) och Olav Mikkelborg. Ekipaget körde sig till ledning efter knappt 400 meter och kontrollerade sedan händelserna hela vägen. Frode Hamre och Smedheim Solan gick ett fint sista halvvarv, men hade inte förmågan att utmana på allvar. Myhreng Jerker vann på 1.25,5/2.140 meter.
– Det är många fina hästar som har vunnit det här loppet. Loppet blev som jag hoppades, vi kom till spets och vi fick bestämma tempot. Jag var inte säker förrän på upploppet, men då kände jag att det skulle gå bra, säger Olav Mikkelborg.

Om Ferrari B.R.:s seger kan du läsa här.

V75 – Momarken

Rätt rad:
10–1–6–2–6–9–2

Utdelning:
7 rätt: 1.599 kr
6 rätt: 22 kr
5 rätt: Jackpot

Omsättning: 112.689.336 kr

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.