Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekniken sätter stopp – licensen måste förnyas manuellt

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Mattias Stenby. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Svensk Travsports nya hemsida saknar en funktion – som kan drabba dig som aktiv.
Det går inte att förnya sin licens digitalt till nästa år.
– Man måste kontakta sin hemmabana, säger Mattias Stenby på sportavdelningen.

Publicerad:

Årsskifte innebär att travsportens aktiva måste förnya sin licens för att behålla den. I takt med digitaliseringen i samhället har den möjligheten funnits på travsport.se tidigare.

– I år fungerar inte det på grund av att den funktionen inte byggdes till på nya sajten till det här året, den kommer först nästa år, säger Mattias Stenby.

Måste kontakta hemmabanan

– En vanlig missuppfattning är att man redan har förnyat licensen eller att man ska göra det här på hemsidan. Det som gäller är att man måste kontakta sin hemmabana för ändamålet och eftersom många banor har julledigt så är det bra att göra det här snarast.

26 december är då första anmälningen sker till en tävlingsdag 2020: 1 januari på Bergsåker, Halmstad och Solvalla.

Dyrare för vissa

Kostnaden för licens 2020 är följande:
A-licens: 2 500 kr
B-licens: 1 000 kr
K-licens 1 000 kr
Under 25 år: 125 kr oavsett licens och för B-tränare under 125 kr ingår försäkring, vilken annars tillkommer för A- och Blicensinnehavare.

Det innebär att licenskostnaden är dyrare för vissa personer. De med C- eller E-licens under 2019 och var äldre än 25 år betalade 125 kronor.

"Inte speciellt dyrt"

Hur motiverar ni den prishöjningen?
– 1 000 kronor i licensavgift för att vara med och tävla om prispengar i vår sport känns ändå inte speciellt dyrt. Att exempelvis ha en tioåring som spelar innebandy i en breddklubb kostar ofta mellan 1 500-2 000 kronor om året och då ingår ingenting.

Fotnot: D-licensen kostade 1 000 kr i år och för de personerna är alltså kostnaden oförändrad.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.