Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin fick ge sig

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Tekno Odin fick nöja sig med andraplatsen på Biri under lördagen. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Med två raka segrar i bagaget fick Öystein Tjomslands stjärntravare Tekno Odin se sig besegrad på Biri under lördagen.

Publicerad:

Det var i norska V75 som Tekno Odin kom till start i ett lopp där sjuåringen inledde med 40 meters tillägg över grunddistansen 2.600 meter.

20 meter framför snabbstartade Lome Brage för Per Oleg Midtfjeld och kunde köra sig till ledning efter 500 meter som öppnades på 1.26,6. Samtidigt hamnade Tekno Odin i andra utvändigt en bit ner i andraspår.

I spets drog Lome Brage på i eget tempo och första kilometern öppnades på 1.25,7. Inför slutrundan landade Tekno Odin utvändigt om Lome Brage, och fick dessutom med sig Norheim Järv i rygg.

Mitt på sista bortre långsidan var Lome Brage slagen och Tekno Odin tog över, men i rygg satt Norheim Järv fastklistrad med Kai Johansen som kunde gotta sig.

In mot upploppet veks Norheim Järv ut i andraspår och kunde avväpna Tekno Odin lätt sista 100 meterna. Trea i mål inkom Fjord Jerven med Tor Wollebaek.

Segertiden för Norheim Järv skrevs till 1.24,8/2.620 meter och triumfen var värd 150.000 norska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.