Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin föll på nytt 

Foto: ALN
Tekno Odin har en bit kvar till storformen och fick se sig slagen i Lars Laumbs Lopp på Bjerke under lördagen. Foto: ALN

Kallblodsstjärnan Tekno Odin åkte på andra raka nederlaget när Laurs Laumbs Lopp med 150.000 i förstapris avgjordes inom norska V75 på lördagen. I stället var det Frode Hamre och Smedheim Solan som stal showen på Bjerke.

Publicerad:

Tekno Odin stod på dubbla tillägg på den långa distansen och med 1400 kvar valde Öystein Tjomsland att gå med tåget i tredjespår bakom Teddy Gutten Stöen. Men redan vid 600 kvar var Tekno Odin slagen och kallblodsstjärnan fick sedermera nöja sig med sjundeplatsen, på 25,4/2700 meter. 

Imponerade gjorde däremot Smedheim Solan som tog hem segern efter en urstark slutrunda i tredjespår och en härlig upploppstrid mot tvåan Kleppe Slauren. Sexåringen, som vann både norska och svenska kriteriet som treåring, kom till Frode Hamre i höstas och segern på 1.24,8/2.680 meter lovar mer inför fortsättningen. 
- Jag får nästan nypa mig själv i armen och jag är mycket tacksam över att fått in en sådan fin häst i träning. Smedheim Solan har tränat bra länge och var väldigt pigg när jag började köra på honom med 700 meter kvar, sa Frode Hamre enligt tgn.no. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.