Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin överlägsen i årsdebuten

Foto: Urban Kihlman/ALN
Tekno Odin går en spännande säsong till mötes. Foto: Urban Kihlman/ALN

Tekno Odin gjorde ingen besviken i årsdebuten på Sörlandet på söndagskvällen. Öystein Tjomslands kallblodsstjärna lekte med motståndet och vann överlägset på 1.23,5/2.180 meter efter 1.21,5 sista varvet.

Publicerad:

Världsstjärnan Tekno Odin (e. Moe Odin-Lyana) stod ensam på dubbla tillägg i fält med åtta hästar och var spelad till 1.03 gånger pengarna. Något som skulle visa sig vara säkra pengar på banken. 

Redan efter 800 meter var Tekno Odin fjärde häst på ledet och när väl attacken sattes in med 1100 kvar blev det spel mot ett mål. Tekno Odin var snabbt i ledning och fick sedan sträcka ut på sista långsidan, samtidigt som konkurrenterna lämnades med 30-40 meter. Segern blev överlägsen på 1.23,5/2.180 meter.
– Han är lite tung i kroppen efter lite vila men jag är nöjd med sättet han genomförde loppet på. Det är bara januari men han tål ett sådant här upplägg, sa Öystein Tjomsland efteråt.

Segern var Tekno Odins tionde raka. Tvåa i loppet blev Nadine U.N. och trea Lill Ronja. 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.