Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tekno Odin överlägsen – men slog inget rekord

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Ny seger för Tekno Odin. Men inget världsrekord. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Tekno Odin är på jakt efter Järvsöfaks världsrekord över kort distans. Det blev en överlägsen seger i Gävle under torsdagskvällen, men något rekord blev det inte denna gång.

Publicerad:

Att den norske superhästen Tekno Odin skulle ta hem kallblodsloppet i Gävle under torsdagskvällen var många på det klara med på förhand. Den stora frågan var istället om hästen skulle kunna slå Järvösfaks världsrekord över kort distans (1.17,9). Tekno Odin övertog tidigt ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.16,1. Varvet noterades på 1.17,5, vilket gjorde att det sista halvvarvet och jakten på nytt världsrekord fortsatt var enormt spännande.

Det blev dock inget världsrekord denna gång. Farten dämpades över upploppet och Tekno Odin landade till sist på en sluttiden 1.18,6a/1.640 meter.

Efteråt var tränaren och kusken nöjd med vad sin häst presterade och han flaggade också för att det blir start i Gävle igen. Om exakt en månad.
– Han är enormt go. Vi gjorde ett försök, men jag kände in på upploppet när motvinden kom att det skulle bli tungt att klara. Nu kommer hästen att starta ett par gånger till år och vi siktar på V75 i Gävle den 27 november.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.