Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Texas de l'Iton tog hem Prix du Calvados

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Under söndagen avgjordes montéloppet Prix du Calvados (€150.000) där Anna Mix gjorde intressant start, men vann loppet gjorde Texas de l'Iton efter en rejäl avslutning.

Publicerad:

Anna Mix hade problem förra gången hon skulle ha startat i sulkyloppet Grand National du Trot för drygt en månad sedan. Hon ville då inte gå ur startvolten och in på banan och blev struken. Idag var det dags för Anna Mix att prova på monté, hon tog sig in på banan, men med stora problem igen. Hon tappade mycket mark och deltog i aldrig i loppet.
Istället reds Ustinof du Vivier till ledning efter en bit. Olmo Holz följde på utsidan och denne kunde rida till ledning cirka 700 meter från mål.
500 kvar kom Texas de l'Iton (e. Cygnus d'Odyssee – Iliada de l'Iton) med en snabb attack och mitt i sista sväng tog den nioårige valacken över ledningen. Över upploppet höll han säkert ifrån sig en bra avslutande Ukerlza du Benjo och segrade på 1.13,8/2.850 meter. Förstapriset var 67.500 euro.
Ukerlza du Benjo som hade minst pengar i loppet, låg sist i fältet under loppets gång, men spurtade klart bra. Trea blev Americaine efter en resa i mestadels andra ytter. Olmo Holz och Ustinof du Vivier tröttnade och slutade i det slagna fältet.
Texas de l'Iton reds till seger av Franck Nivard som tidigare vunnit Prix du Calvados 2007 med Chef du Chatelet. För Texas de l'Itons tränare Hughes Levesque var det första triumfen i Prix du Calvados.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.