Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tietz bluffade hem storlopp

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Thorsten Tietz fick bestämma helt i "Adbell" med Cash Hanover. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

I hingstavdelningen av treåringsloppet Adbell-Toddington-Rennen blev det favoritseger när Thorsten Tietz kunde fuska bort loppet med Cash Hanover från ledningen i Berlin på Mariendorf-banan.

Publicerad:

Cash Hanover (e. Love You) öppnade bra bakom bilen och kunde glida till ledningen i första sväng när Iceman Bo (e. Pine Chip) galopperade i ledningen. Öppningen var 1.10,7, men sedan dämpades tempot ordentligt och ett tag under det 1.900 meter långa loppet gick det 1.22,5-tempo.

I sista sväng ökade Thorsten Tietz tempot lite, men såg till att hålla fältet packat då han hade värsta konkurrenten, Flashback (e. Expo Bi), kloss i rygg. In på upploppet attackerades det i alla spår, men Cash Hanover hade allt under kontroll och kunde gå undan före Flashback. Tredjeplatsen gick till Halva von Haithabu (e. Here Comes Joey) som spurtade fint från andra utvändigt.

Cash Hanover har inlett karriären lovande och det här var bara hästens fjärde start. Han debuterade i november ifjol i tyska Breeders Crown-finalen för tvååringar och slutade där tvåa. Sedan fick han vintervila och kom tillbaka i början av april då han vann på 1.14,5a/1.900 meter i karriärens andra start. Ett par veckor senare galopperade han som stor favorit i ett trial till det här loppet.

Efter den långsamma mittendelen av loppet blev segertiden relativt billiga 1.16,1a/1.900 meter. Förstapriset i loppet var 12.500 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.