Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tietz med ny Sverigefilial

Foto: Micke Gustafsson/TR BILD
Thorsten Tietz. Foto: Micke Gustafsson/TR BILD

Tyske topptränaren Thorsten Tietz är tillbaka i Sverige och har öppnat filial på Julmyra. Nu spänner han bågen mot höstens större lopp.
– Vi har en spännande mix på hästarna i stallet, säger Tietz, som hoppas ha en häst för Derbyt. 

Publicerad:

Thorsten Tietz är en av Tysklands mest framgångsrika tränare och de tre senaste vintrarna har han haft filial i Sverige. Förra gången var Tietz stationerad på träningcampen Hov utanför Sala och nu är han på Julmyra. 
– Innan jag lämnade Sverige i mars så var jag över på Julmyra och inspekterade träningsanläggningen. Den håller hög klass och sedan den 1 juli har jag tjugo hästar där, säger Tietz. 

Han har sin huvudverksamhet utanför Berlin och återvänder snart till Tyskland för Mariendorf-banans Derbyvecka. När han är i Tyskland har Lisa Marlow och Dennis Spangenberg ansvaret på Julmyra. 

Hur ser planen ut för Sverigesatsningen?
– Jag kommer ha filialen på Julmyra de närmaste tre månaderna och så ska jag gå den svenska tränarlicens-kursen. Vad som händer sedan får vi se, det finns ingen konkret plan i nuläget. 

Tietz hade problem med virus i stallet vid förra Sverigevändan och det fortsatte strula i Tyskland. Nu ser det positivt ut. 
– Jag tycker att vi har en bra mix av hästar i Sverige. Vi har några tvååringar som kommer göra debut i höst och flera lovande tre- och fyraåringar. Sedan kommer de äldre hästarna att kunna hävda sig bra under hösten, tror Tietz. 

Första segern för Julmyra-filialen kom med Twinkle Face, som var överlägsen på Lindesberg i måndags. 
– Det är ett riktigt bra sto som kan bli aktuell för Kriteriet. Till Derbyt kanske jag kan få med Hector Boko. Även fyraåriga Jolie Coer är duktig. 

Av de äldre hästarna nämner han holländskan Galante Olandese, V75-vinnaren Mon Etoile och segerstaplaren Jamie Oliver.
– Galante Olandese är väldigt stark. Mon Etoile kommer till Sverige nästa vecka och även Jamie Oliver ska tävla i Sverige så småningom.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.