Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Till minne av Nils Ola Andersson

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Nils Ola Andersson blev 58 år gammal. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Efter en längre tids sjukdom har förre Årjängstränaren Nils Ola Andersson fått sin vila. Onsdagen den 31 oktober var det begravningsgudstjänst i Gillberga kyrka efter den bortgångne Långseruds-sonen. Nils Ola blev bara 58 år gammal och fick på grund av sjukdom avveckla sin hästverksamhet år 2015.

Publicerad:

Nils Ola kom i unga år i kontakt med travet genom fadern Gösta, äldre brodern Mats samt systern Caisa som alla var mycket engagerade inom travsporten och som hade verksamheten förlagd till Prästgården i Långserud.

Nils Ola började först som lärling hos Björn Lindblom och efter en tid hos Sören Jakobsson tog han sedan ut sin proffslicens och blev tränare på Årjängstravet den 1 juli 1986. På gården Ämmeskog, några mil från Årjäng, hade Nils Ola sin rörelse tillsammans med familjen.

Nils Ola Andersson var en ödmjuk, snäll och omtänksam människa mot både folk och hästar. En travvän som var aktiv inom sporten i hela sitt vuxna liv. Första segern för Nils Ola kom den 3 maj 1981 i Rättvik med Kelders Ada. Då var han bara 21 år, rena ungdomen för en kusk på den tiden. På V65, som lördagsspelet då hette, klämde Nils Ola Andersson och kallblodet Lundsätra till med skälloddset 96,35 på Färjestad. Minnesvärt var också när Small Fighter vann på Arvikatravet till 82 gånger pengarna. Under sin karriär tog Nils Ola 96 segrar och var ofta småspelarnas vän med fina odds.

För några år sedan gjorde ett tv-team ett fint reportage från ett besök hemma hos Nils Ola Andersson på gården i Ämmeskog. Ett starkt minne från detta var när reportern frågade Nils Ola om han inte kände lite avund mot Stig H Johanssons och de andra stora drakarnas enorma framgångar. Nils Ola svarade: "Nej, jag har min verksamhet med mina hästar och är inte det minsta avundsjuk på honom. Jag tror heller inte Stig H Johansson är avundsjuk på mig."

Ett svar som präglade Nils Ola, snäll, god och ödmjuk! Nu finns inte Nils Ola Andersson med oss längre men vi skall ta med oss alla goda minnen kring honom. Vi kan inte vrida tiden tillbaka, men vi kan alla minnas Nils Ola för allt gott han gjorde under livets vandring för sina nära och kära och för travsporten.

Närmast sörjande är sambon och livskamraten Marie Arnerlöf, döttrarna Rebecca och Karin med familjer, dottern Milla samt syskonen Mats och Caisa med familjer.

BJÖRN MARTINSSON

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.