Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka hos Untersteiner

Foto: Jeannie Karlsson
Sciacallo O.M. efter en seger med Johan Untersteiner på Solvalla. Nu är hästen tillbaka i Halmstadstränarens regi. Foto: Jeannie Karlsson

Johan Untersteiner har fått in ett spännande nyförvärv. Eller snarare en återvändare. Sjuårige Sciacallo O.M. är tillbaka i stallet och kommer närmast från en sejour hos Wilhelm Paal.

Publicerad:

Italienskfödde Sciacallo O.M. (e. Yankee Slide) kom till Paal i fjol och hann med tio starter i dennes regi. Den senaste gjorde hästen i Halmstad för knappt två veckor då han slutade oplacerad i ett bronsdivisionsförsök, men nu återvänder han alltså till Johan Untersteiner.
– Han kom i fredags och har bara joggat ett par gånger. Därför har vi väl ingen riktig dagsstatus på honom, men han känns pigg och glad. Vi vet ju att han har gott kunnande i grunden så det känns absolut spännande, säger Peter H Sjöberg i Johan Untersteiners stall.

Sciacallo O.M. inledde karriären hos Gerhard Holtermann i Tyskland och flyttade till Johan Untersteiner i slutet av treåringssäsongen 2014. Han vann de fyra första starterna för sin nye tränare, men återvände snart till Holtermann igen. Därefter var hästen i träning utanför Sverige fram till i somras då han anlände till Paals stall.

Han har vunnit åtta lopp hittills i karriären och sprungit in 777.888 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.