Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka i sulkyn – efter olyckan på Åby

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
André Eklundh ska köra Tristan Cesar på Åby på torsdagen. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

I lördags flög han ur sulkyn på Åby, på torsdagen är André Eklundh tillbaka på samma bana. 31-åringen sitter upp bakom Tristan Cesar i ett av tävlingskvällens lopp.
– Det blir bättre och bättre för varje dag, säger Eklundh.

Publicerad:

Efter olympiadagens sista lopp var olyckan framme på Åby. André Eklundh var ute på banan för att jogga ned Helen Afrika när hästen plötsligt skyggade för något. Eklundh föll ur vagnen med nacksmärtor som följd och fick sedan ställa in tilltänkta styrningar i Vaggeryd på söndagen och på Färjestad dagen därpå.

På torsdagskvällen är han dock tillbaka i sulkyn igen. Åbytränaren ska köra Tristan Cesar, som han äger tillsammans med Veijo Heiskanen, på hemmabanan.
– Jag har haft rätt mycket känningar i nacken. Jag landade på ryggen och slog sedan i bakhuvudet. Det var en riktig kyss, men jag tycker att det blir bättre och bättre för varje dag. Planen är att köra i dag, säger André Eklundh.

Har läkarna gett tummen upp?
– Jag ska iväg på en röntgen för att dubbelkolla. De tror inte att det är något, men vi ska ta några röntgenplåtar.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.