Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka i vinnarcirkeln: "Är en otroligt fin häst"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Sofia Adolfsson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Sofia Adolfsson missade större delen av hösten på grund av ett benbrott. På lördagen var hon en vinnare igen – efter fyra och en halv månads väntan.

Publicerad:

Sofia Adolfsson har varit en av landets mest framgångsrika montéryttare under många år. 2019 vann hon 34 lopp och hon red och körde in 2.156.356 kronor och året innan det var hon än vassare med 64 segrar och 3.345.245 kronor i statistiken.

Lördagens seger med Marcus Lindgren-tränade Den Of Warlock var Adolfssons första sedan på fyra och en halv månad. Hennes senaste seger kom den 29 september då Assault vann på Solvalla.
– Han är otroligt fin och har ett otroligt kunnande. Hästen har varit borta en tid, men det känns som att han är på väg mot toppen. Enligt mig tillhör han eliten inom montén, säger Sofia Adolfsson i vinnarcirkeln efter segern med Den Of Warlock.

Sofia Adolfsson fick större delen av hösten spolierad på grund av ett benbrott och hon tävlade ingenting i oktober samt under första halvan av november, men är nu alltså en vinnare igen.

Den Of Warlock inledde långt bak i fältet, men svepte sedan fram till ledningen halvvarvet kvar och lämnade sedan konkurrenterna med ett flertal längder på 1.15,9/2160 meter.
– Han tog i så pass mycket att jag lät honom gå. Det var bara att njuta och hålla i sig, säger Sofia Adolfsson.

Segern för Den Of Warlock var värd 30.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.