Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka på kolstybben

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Rajesh Face tävlar på Vincennes på lördag. Foto: Matilda Öhrman/TR Bild

Rajesh Face gör comeback på fransk mark. Raja Mirchi-sonen får Adrian Kolgjini i sulkyn i en av lördagens tre grupplöpningar på Vincennes.

Publicerad:

Starten blir Rajesh Faces tredje i Paris och den första sedan Criterium Continental i julas. Loppet i fråga är Prix de Chenonceaux för fyra- och femåriga hästar och förutom Rajesh Face kommer även Tomas Malmqvists Uncertain Age och Mindyourvalue W.F. till start. De körs av Gabriele Gelormini respektive Yoann Lebourgeois. Grupp III-löpningen 100.000 euro i den samlade prispotten och avgörs över 2.700 meter.

Svenskt blir det även i Prix de Quimper över 2.850 meter. Såväl Mister J.P. som Platon Face finns med i fältet och den senare gör en högintressant debut på fransk mark med Adrian Kolgjini bakom sig. Björn Goop-tränade Mister J.P. körs av Franck Ouvrie. Prix de Quimper lockar med en prispott på 90.000 euro.

Mest pengar finns att köra om i treåringsloppen Prix Annick Dreux och Prix Jacques de Vauloge som båda grupp II-status. I det förstnämnda tävlar nio franska ston om 130.000 euro och i det senare gör 13 hingstar upp om 120.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.