Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillbaka som en vinnare

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

På fredagen var Ove A Lindqvist tillbaka i sulkyn efter sommarens otäcka olycka. Lindqvist lämnade dock Östersund segerlös, men under lördagens tävlingar i Skellefteå fick han besöka vinnarcirkeln igen.

Publicerad:

Detta tillsammans med Lisas Karamell (e. Andover Andover) som vann stodivisionen med 100.000 kronor i förstapris.
– Det här värmde mycket. Det känns bra. Jag har problem att gå, men annars är det lugnt. Det blir bättre och bättre för varje dag, sade Lindqvist efter loppet.

Segern bärgades sedan Ove A Lindqvist hittat ut från innerspår på sista bortre långsidan. Domarna synade manövern på sina reprisbilder, men valde att fria Lindqvist.
– Jag har fritt att gå ut och velar lite grann och det blir halvspår. Jag förstår att de tittade på situationen. Jag uppfattar som att jag hade möjlighet att gå ut i alla fall, menade Lindqvist.

Lisas Karamell tränas av Bodenamatören Henrik Näsvall och lördagens seger var hästens första för året.
– Det är en jättefin häst. Jag var lite besviken på henne i Umeå, men jag trodde lite grann på henne idag. Det löste sig bra under vägen, men jag tycker att hon borde avgjort ännu säkrare. Jag har höga krav på henne, sade segerkusken.

Ove A Lindqvist var med om en otäck olycka i Bollnäs den 21 augusti. Han kastades då ur sulkyn och fick föras till sjukhus med svåra smärtor i bröstet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.