Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillförordnande vd:n: "Bra bemötande"

Foto: ANNA PERSSON
Foto: ANNA PERSSON

– Jag har fått ett väldigt bra bemötande sedan det här offentliggjordes i går.
Så säger Svensk Travsports tillförordnade vd, Ulf Hörnberg, efter en dag på jobbet.

Publicerad:

Svensk Travsport berättade under gårdagen att en rekryteringsprocess av vd har inletts. En vd som ska leda arbetet när omregleringen av spelmarknaden träder i kraft 1 januari 2019. Rekryteringsarbetet förväntas pågå till i höst och fram tills dess är Ulf Hörnberg, tidigare generalsekreterare på Svensk Travsport, tillförordnad vd.
– Det här har gått väldigt snabbt. I april fick jag förfrågan och det var väldigt nyligen som jag svarade ja på en konkret fråga, säger han.

Kommer från Svensk Galopp

Närmast kommer han från vd-uppdraget på Svensk Galopp.
– För knappt ett år sade jag upp mig därifrån, fast det var planerat att jag skulle fortsätta mot årsskiftet. Med anledning av separationen mellan ATG och Svensk Travsport samt Svensk Galopp så fanns det så mycket att göra vilket gjorde att jag blev kvar till 25 april. Dessutom var det inte klart med ny vd förrän i februari.

"Aldrig varit trött på travet"

Var du inte trött på travet när du, 2013, slutade på Svensk Travsport?
– Nej, jag har aldrig varit trött på travet och hela tiden haft ett grundintresse samt trivts väldigt bra där. Däremot så hade jag arbetat som generalsekreterare i tolv år och såväl jag som styrelsen var eniga om att det kunde vara bra att få in nytt blod där och då. Nu känner jag mig taggad – det här ska bli fantastiskt roligt!

"Omregleringsfrågan tar stor plats"

Konkretisera det du ska göra.
– Förberedelser inför 2018. Min roll är att övergripande hålla ihop alla trådarna. Omregleringsfrågan tar stor plats just nu. Mycket handlar om it-frågor, hemsidor…sportsystem. Det är stora utmaningar.
– ST har tre ben att stå på nu: Bolaget Troperty som ska arbeta med de kommersiella delarna och vara väldigt affärsmässiga. Share service som är arbetsnamnet för banorna och organisationer runt dem samt ”myndighetsdelen” med välfärd, avel och liknande.

"Tror jag har bra kompetens"

Har du ambitionen att bli permanent vd även efter årsskiftet?
– Det har vi inte ens pratat om. Nu jobbar vi utifrån dessa premisser. Den frågan är inte intressant i nuläget.
Men du har väl en uppfattning?
– Nej, egentligen inte. Nu har jag gått in i det här och tror att jag har bra kompetens för rollen samt kommer att trivas bra. Jag har fått ett väldigt bra bemötande sedan det här offentliggjordes i går.

FAKTA

Svensk Travsports ledning

Tillförordnad vd: Ulf Hörnberg
Generalsekreterare: Johan Lindberg
Sportchef: Petter Johansson

CFO: Peter Linder
Avelschef: Christina Olsson
Administrativ chef: Per Öström: 

Avdelningschef Hästvälfärd: Linda Höijer
Avdelningschef Försäljning och marknad: Jane Söderström
Avdelningschef Kommunikation och utbildning: Tomas Fyhr

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.