Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tillfreds med Propulsion

Foto: ALN
Daniel Redén var nöjd med hur Propulsion kändes i fredagens jobb på Vincennes. Foto: ALN

Under fredagen gick Daniel Redéns Propulsion ett banjobb nere på Vincennes. Ett jobb som föll tränare Daniel Redén i smaken och nu lutar det mesta åt att det blir start i Prix d'Amérique nästa söndag.

Publicerad:

Propulsion ströks från lopp så sent som i söndags och efter det har det funnits vissa frågetecken kring hästen medverkan i Prix d'Amérique söndagen den 29 januari. Under fredagen kom positiva besked när Daniel Redén lät sin häst gå ett lite hårdare test inne på Vincennes.

- Det var positivt och jag är nöjd. Att hästen är loj är bara bra. Tidigare har han kunnat skruva upp sig när han kommer till banan, men här verkar det som att han ännu inte förstår något, åtminstone inte hur banan går. Att det inte är tävling har han förstått och därför måste jag vara nöjd med jobbet, säger Daniel Redén, som körde runt 1.15,0/2.000 meter innan han skickade iväg Propulsion ytterligare 500 meter, i syfte att testa aktionen i nedförsbacken, säger Daniel Redén via sin hemsida.

- Det flöt perfekt för honom och det blev 1.14,5/2.500 meter. Han borde ha haft högre puls än 65 efteråt, men nu var det så det var och nu kan jag köra de sista två preparerande jobben precis som jag tänkt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.