Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timbal slutar tävla

Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN
Foto: MICKE GUSTAFSSON/ALN

Robert Berghs Timbal, en av de absolut främsta i sin årgång, slutar tävla.
En skada sätter stopp för fortsatt tävlande.

Publicerad:

Det var för 1,5 vecka sedan som Sulkysport meddelade det tråkiga beskedet kring Robert Berghs travare. Timbal, som vunnit 20 lopp på 32 starter, lägger tävlingsskorna på hyllan med 2.676.479 kronor på kontot och bland annat seger i E3-final på meritlistan.
– Hon har en besvärlig skada i ett framknä och även om det känns trist får vi se tillbaka på all glädje som hon givit oss, säger ägare Assar Engblom till Sulkysport och fortsätter. 
– Nu får hon gå till avel på Menhammar Stuteri.
Timbal inledde sin karriär i Spanien, innan hon kom till Robert Bergh som treåring. Där blev det bland annat sex raka segrar och vinst i E3-final. Från hösten som treåring till september som fyraåring tog From Above-dottern sju raka segrar. Sista starten gjorde hon i februari månad då hon slutade femma på Vincennes. Hennes rekord är 1.12,4am.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.