Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timbal vann årsdebuten

Foto: Christer Norin/ALN
Timbal vann sin årsdebut i Gävle idag. Foto: Christer Norin/ALN

I Gävle idag gjorde Timbal årsdebut i Påskägget och hon svarade för en imponerande första start för året då hon segrade på 1.12,8.

Publicerad:

Från bakspår slank Erik Adielsson förbi på insidan om Timbal och kunde köra till ledning med Pandora Face efter 300 meter. Efter 500 meter, som öppnades på 1.08,8, kunde Robert Bergh gå ner i rygg på ledaren med Timbal (e. From Above). Tempot dämpades sedan till 1.14,5 första varvet.
1.000 meter före mål gick Robert Bergh ut utvändigt om ledaren med Timbal och 800 kvar pressade han på ledaren ordentligt.
– Jag tänkte bara lyfta ut Timbal, men fick mycket att köra med i det läget. Då ledaren såg slak ut så tyckte jag det var lika bra att köra till ledning, sade Robert Bergh.
600 kvar tog Timbal över ledningen och hon sprang i 1.08-tempo mellan 800 till 400 kvar. Den enda som kunde haka på var In Toto Sund som attackerade över upploppet. Hon kom allt närmare Timbal, men kunde inte ta sig förbi då Timbal sträckte på sig i slutskedet och visade sin segervilja.
– Hon krigade sista 50 meterna, så som hon alltid gjort. Hon var jättefin idag och den här årsdebuten var bättre än jag vågat tro vad gäller spänst och hennes sätt att vara. När Timbal inledde säsongen förra året var hon laddad, men i slutet av säsongen och även i år så har hon varvat ner och det är jag otroligt tacksam över, sade Robert Bergh.
Segertiden blev 1.12,8a/2.140 meter och förstapriset var 150.000 kronor.
In Toto Sund slutade tvåa medan Spoil Me blev trea.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.