Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timo Nurmos med tre heta V75-chanser

Foto: Leif Norberg/ALN
Timo Nurmos kan bli dagens man på Halmstadtravet. Bilden från Elitloppssöndagen på Solvalla. Foto: Leif Norberg/ALN

Två V75-favoriter och Bugatti Brick i huvudnumret Stosprintern. Solvallatränaren Timo Nurmos kan bli dagens man på Halmstadtravet. 

Publicerad:

I V75-2 har Timo Nurmos omgångens största favorit i Tjacko Zaz. De två senaste starterna har spoilerats av galopper och Nurmos filat på utrustningen i veckan för undvika samma öde i dagens Silverdivision. 
– Han gick bra efter galoppen senast och har tränat mycket bra i veckan. Hästen fick ett bra läge och kommer gå barfota igen, jag kommer finslipa något på utrustningen så då kommer han inte att galoppera. Han är inte osäker och Johnny Takter känner hästen bättre nu också. Allt ser bra inför uppgiften, säger Timo Nurmos. 

Sedan väntar huvudnumret med Stosprintern där Nurmos har Bugatti Brick från bricka ett bakom bilen. I ett rafflande försök delade Andover Hall-dottern segern med Gilda Newport och i finalen lär Jorma Kontio göra ett nytt försök från spets. 
– Det är en fin, stor och rejäl häst under utveckling. Förra året var vi snälla mot henne i matchningen och i loppen, bland annat satt hon fast i Oaks. Jag har inte velat stressa henne i träningen och nu har hon fått ett års mer träning i sin stora kropp och hon börjar visa vilken härlig häst hon är. Det blir samma balans och utrustning som i försöket. Hon har haft skydd på benen ur säkerhetssynpunkt, men eftersom hon inte slår sig behöver inte dessa. Därför kommer hon att tävla utan skydden på benen. 

I Klass II (V75-5) har Nurmos Handsome Pelle till start från innerspår bakom bilen över kort distans och Ready Cash-sonen delar i skrivande stund favoritskapet med Åke Lindbloms Athos Race. 
– Handsome Pelle är en fin fyraåring som behövt några lopp i kroppen och allt verkar bra. Hästen är snabb ut, vilket han visade senast från sämre startspår och läget blev bra på lördag. Det blir samma balans och huvudlag som senast. Förra gången var det vanlig vagn, men det är inte omöjligt att det kan bli jänkarvagn nu, säger Timo Nurmos.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.