Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timokos första vinnare

Foto: MIA TÖRNBERG
Foto: MIA TÖRNBERG

Under torsdagen hade en av världens genom tiderna mest vinstrika hästar, Timoko två hästar till start i Sverige.
Båda vann – och Richard Westerinks stjärna tog därmed första segrarna som avelshingst i Sverige.

Publicerad:

Med blott tio minuters mellanrum kom Timokos första respektive andra seger som fader i Sverige. På Gävletravet vann tvåårige Van Kronos i livsdebuten. Tillsammans med Anders Eriksson vann Svante Båths talang på 1.17,7/1.640 meter och tjänade 20.000 kronor.
Ett ögonblick senare gick franskfödde Daystar i mål som etta på Åbytravet. Tillsammans med Johnny Takter vann Robert Berghs travare på 1.17,8/2.140 meter. Treåringen ägs av Ecurie des Charmes.
Timoko har inlett på helt okej sätt i aveln. I Frankrike har 50-talet avkommor födda 2013/2014 startat och Dreammoko är den vinstrikaste med 45.540 euro intjänat.
Kommande onsdag blir nästa gång då Timokoavkommor syns på tävlingsbanan i Sverige. På Solvalla startar Peter G Normans Highdrive och på Åbytravet luftar Veijo Heiskanen Viper Lavec.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.