Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tio hästar döda i stallbrand

Foto: Mats Hansson/ALN
Foto: Mats Hansson/ALN

En brand i ett träningscenter för travare och passgångare i Florida under natten till onsdag har kostat cirka tio hästar livet. Ytterligare minst lika många hästar är skadade och för ett par av dem uppges läget kritiskt.

Publicerad:
Det rapporterar sajten wpth.com.
 
South Florida Trotting Center ligger i Lake Worth ungefär en halvtimmes bilfärd från banan Pompano Park. Det marknadsförs som att ha varit ”vinterträningsbas” för bland annat Little Brown Jug-vinnaren 2012 Michael´s Power.
 
Huruvida det var passgångare eller travare, eller både och, som fanns i det branddrabbade stallet är inte känt. I vilket fall som helst fanns det plats för cirka 30 hästar i det stall som brand utbröt i. Det fanns nattvakna personer som försökte få ut hästarna, bland annat tränaren Roman Lopez.
 
Han säger att han  hörde att hästarna var oroliga och att han därför gick dit. När han öppnade stalldörren slog brandrök emot honom. Lopez och en person till gjorde tappra försök att öppna boxdörrarna och få ut hästarna. Men när taket rasade in, och i och med det brinnande foder och strömedel rasade ner i stallet, så var det omöjligt att göra mer och ett antal hästar blev kvar i sina boxar medan övertändningen rasade.
 
I skrivande stund är det oklart hur många hästar som blev lågornas rov. Det kan utredningspersonal först fastställa när härden svalnat så pass att brandplatsen går att undersöka, och det är även då som arbetet med att fastställa brandorsaken kan starta.  Ett tiotal döda hästar är den siffra som nämns i nuläget.
 
Dessutom har lika många hästar till förts till veterinär (och djursjukhus) med brand- och rökskador. 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.