Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Titelförsvararen klar för Hugo Åbergs

Foto: MIA TÖRNBERG
Propulsion får chansen att försvara titeln i Hugo Åbergs Memorial. Foto: MIA TÖRNBERG

Jägersro har lagt den första pusselbiten till startfältet i årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial. Förra årets vinnare, Daniel Redéns Propulsion, är klar för storloppet den 25 juli.

Publicerad:

Propulsion med Örjan Kilhström i sulkyn vann Hugo Åbergs Memorial 2016 på 1.08,9a/1.609 meter, sedan han fått en perfekt resa i rygg ledaren på Mosaique Face och fritt på upploppet. Nu är Daniel Redéns stjärna klar för årets upplaga. 
– Det känns mycket bra, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist. Nu är grunden lagd till vårt traditionsrika storlopp.

Efter Elitloppet tog Ahlkvist kontakt med Propulsions tränare Daniel Redén som blev mycket glad över inbjudan och ser fram emot att komma och försvara sin storloppsvinst under den magiska sommarkvällen. Propulsion gick senast två starka insatser i Elitloppet dä5 han på 1.09,2 var tvåa i finalen bakom Timoko.

Sedan tidigare har Up and Quick fått en inbjudan till Åbergs efter sin seger i Critérium de Vitesse de Basse-Normandie i franska Argentan. 
– Det finns en lång lista med tänkbara hästar, men vi vill avvakta de kommande storloppen för att hitta de rätta hästarna, förklarar Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial presented by Sofiero Original avgörs tisdagen den 25 juli över 1609 meter med en miljon kronor i förstapris.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.