Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tjomsland närmar sig filial

Foto: ANNA PERSSON
Öystein Tjomsland närmar sig att öppna filial i Sverige. Foto: ANNA PERSSON

Som Travronden tidigare rapporterat har den norske topptränaren Öystein Tjomsland siktat på att öppna en filial i Sverige. Nu är det klart var den ska vara och att en öppning närmar sig.

Publicerad:

Öystein Tjomsland har firat stora framgångar de senaste åren, främst med kallblod och i synnerhet Tekno Odin. För att kunna konkurrera om mer prispengar har Tjomsland tidigare gått ut och sagt att han letar efter en filial i Stockholm eller Sundsvall, nu har han bestämt vart det blir.
– Om allt går planenligt kommer vi att öppna filial på Wolmsta gård utanför Sundsvall där Svante Båth har haft hästar tidigare. Tanken är att jag ska ta över hans två stall som har plats för 32 boxar, säger Öystein Tjomsland.

Från mitten av september är tanken att filialen ska öppnas, men redan nu under juli månad kommer Tjomsland att ta med sig några av sina hästar till filialen.
– De kallblod som ska starta i Kriterie- och Derbyuttagningarna kommer att flyttas till filialen. Även Tekno Odin kommer att åka med den första rundan. Sedan tar vi hem hästarna igen efter att loppen körts då det väntar Kriterie- och Derbyuttagningar hemma i Norge.

Varför Wolmsta gård?
– Dels finns det många fina kallblodslopp som passar för mina hästar i närheten där det finns bra pengar att tävla om. Jag kommer nog även testa några varmblod också och det gäller att anpassa sig till där det finns bäst intjäning för sin rörelse.

Kommer du ta in några hästar från svenska ägare?
– Ja, det hoppas jag att vi kan få en stabil krets med svenska kunder. Däremot finns ju bara 32 boxplatser så de som eventuellt vill sätta hästar hos mig får gärna ta en tidig kontakt.

Öystein Tjomsland kommer i första hand bli kvar i Norge, medan hans bror med sambo sköter filialen i Sverige.
– Min bror har jobbat hos mig i 15 år. Det gör att vi får en bra grund på att allt blir utfört som önskat, då jag vet att det har fungerat bra tidigare. Det är en förutsättning för att vi ska kunna ha så många hästar på filialen.

Hur känns det att öppna filial på svensk mark?
– Väldigt intressant. Det blir att ta ett steg framåt. Jag tror det är smart att vara i både Norge och Sverige istället för att flytta samtliga hästar. Jag har många solida norska kunder också. Går det bra kan vi få en väldig ekonomisk vinst på alltihop. Det blir som att vi har bra varmblod på en filial nere i Frankrike. Man måste vara där travet har pengar att köra om.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.