Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tjomslands rekordkväll på Hagmyren

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Det gick undan på Hagmyren i går. Öystein Tjomslands Tangen Piril och Tekno Odin var två av hästarna som lyckades skriva in sig i historieböckerna.

Publicerad:

Tangen Piril gjorde årsdebut på Hagmyren under gårdagen i ett lopp för fyraåriga svenska och norska kallblod. Från ledningen kunde Öystein Tjomsland hålla konkurrenterna på avstånd hela loppet och segertiden skrevs till det nya banrekordet 1.26,4a/2140 meter. Redan i loppet efter gjorde Tjomslands Tekno Odin likadant i Sleipners Elitlopp och vann överlägset på det nya banrekordet för sexåriga och äldre utländska kallblod, 1.19,8a/1640 meter, vilket är två tiondelar långsammare än Hallsta Lotus absoluta banrekord på Hagmyren. Innan rekordkavalkaden hade Tjomsland också hunnit vinna Sleipnerdagarnas  Supersprint tillsammans med sin Valle Jerven.  

 
Rekord blev det även i treåringsloppet Anders Kihlströms Minne där Per Lennartsson och hans Electric Light vann på tiden 1.13,9a/2140 meter, vilket är nytt banrekord för svenskfödda treåriga hingstar och valacker. 
 
I den sista V64-avdelningen passade Ulf Ohlsson och Björs Frej att sätta nytt banrekord för sexåriga och äldre  kallblodiga hingstar och valacker. Tiden landade på 1.25,3/2660 meter. 
 
I linje 5-loppet vann Jan Roar Mjölneröd tillsammans med Smedheim Solan på tiden 1.23,7/2140 meter och tog emot prischecken på 150.000 kronor. Järvsörappen och Jomar Blekkan fick trösta sig med 75.000 för andraplatsen. 
 
Örjan Kihlström och Daniel Redén fick jubla två gånger om när den förste satt i sulkyn när både Tobin Kronos och Luckycharm Hanover vann sina lopp på Hagmyren. 
 
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.