Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tog sjunde raka segern!

Foto: Micke Gustafsson/ALN
Öystein Tjomslands Lome Annar tog sin sjunde raka seger. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Öystein Tjomsland har ett intressant kallblod i Lome Annar. Under fredagskvällen tog hästen sitt sjunde raka seger när han vann i Östersund.

Publicerad:

Den sexårige hingsten Lome Annar (e. Spikeld) har bara startat åtta gånger i karriären, men han har gjort det med den äran. Under torsdagskvällen kom hästens sjunde raka seger när han var först över mållinjen tillsammans med Ulf Ohlsson.

Lome Annar kom igång sent och debuterade  på tävlingsbanan så sent som i april i år. Han inledde karriären med galopp, men har sedan dess tagit sju raka segrar och sprungit in totalt 142.000 kronor.

Ulf Ohlsson hittade ned i tredje utvändigt från spår nio bakom bilen och med 1300 meter kvar till mål gick ekipaget på i tredjespår och landade först utvändigt om ledaren Friprins med varvet kvar. Med 500 kvar övertog hästen ledningen och gick sedan undan överlägset.

Lome Annar vann på 1.29,7a/2.640 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.