Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvist friad

Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN
Tomas Malmqvist frias av överdomstolen. Foto: MARIA HOLMÉN/TRAVRONDEN

Historien om den häst som Tomas Malmqvist hållit undangömd från ägaren har tagit en ny vändning. Idag blev det klart att överdomstolen ogillar Licenskommitténs beslut.

Publicerad:

I höstas beslutade Svensk Travsports Licenskommitté att dra in Tomas Malmqvist licens efter att tränaren hållit en häst undangömd för dennes ägare. Ett beslut som överklagats och idag, på fredagen, blev det klart att överdomsstolen ogillade Licenskommitténs beslut.
– Vi kommer nu istället att skicka ärendet till Disciplinnämnden. För mig är det självklart att det Malmqvist gjorde mot sin hästägare inte kan undgå bestraffning, säger Svensk Travsports genelralsekreterare Johan Lindberg till travsport.se.

Till skillnad från Licenskommittén har Disciplinnämnden möjlighet att utdöma bötesstraff. I DN ingår bland annat ST:s sportchef Petter Johansson samt travtränaren Stig H Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.