Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tomas Malmqvist vann Stokriteriet

Foto: MARIA HOLMÉN
Foto: MARIA HOLMÉN

Tomas Malmqvist vann Stokriteriet på Charlottenslunds travbana i Danmark idag då Christoffer Eriksson styrde in Awesome Annie till seger.

Publicerad:

Från spår tre bakom startbilen blev det en lugnt start för Awesome Annie.
– Egentligen är hon startsnabb, men trycker man av henne från början kan hon bli för pigg och då det var riskt att vi skulle få dödens skulle hon göra av med krafter. Därför tog jag en lugn start, sade Christoffer Eriksson.
Awesome Annie svarade för en imponerande avslutning när hon från femte ytter rundade hela fältet sista 500 meterna till lätt seger. Segertiden blev 1.14,1a/2.000 meter och förstapriset i loppet var 165.000 danska kronor.
– Det var helt klart bästa hästen som vann loppet och hon gjorde det enkelt. Det var en riktigt bra insats, konstaterade Christoffer Eriksson.
Det här var Awesome Annies tredje seger på tolv starter. Hästen ägs av Panamera Racing som även fött upp hästen. Panamera Racing ägde även Awesomes pappa Västerbo Prestige och mamman Global Future. Awesome Annie är faktiskt bara en av två avkommor som Västerbo Prestige har. Den andra avkomman, Aron The Baron slutade senare under söndagen trea i Kriteriet.
Tomas Malmqvist har vunnit danska Stokriteriet en gång tidigare. Det var med Ragna Opal som vann 2011 och kördes av Johnny Takter.
Favoriten Another C.N., körd av Flemming Jensen, galopperade bort sina möjligheter i starten. Joakim Lövgren gästkörde dansktränade Avenue Boulevard och tog ledningen. Efter 1.14,9 första kilometern fick hon press på utsidan av Amalie Bork under slutvarvet. Den sistnämnde höll duktigt som tvåa medan Avenue Boulevard slutade trea.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.