Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppchans från spets

Foto: HANOLD/ALN
Sigbjörn Kolnes. Foto: HANOLD/ALN

Norske tränaren Sigbjörn Kolnes startar en trio på Färjestad. Han låter extra nöjd med en av hästarna.

Publicerad:

Fyraårige Cash Street (V64-3) har segrat tre av fem starter och kommer närmast från smått imponerade vinst på V75 i Biri. Då frontade hästen från spår tre bakom bilen.
- Det var första gången han hade framspår med autostart. Cash Street öppnade kvickt och jag blir överraskad om någon kan ta en längd på honom. Jag vill att han körs i ledningen. Han har fin stam och har utvecklats starkt på sistone. Jag tycker att det blir mer och mer häst av Cash Street och allt har varit normalt i träningen. Kusken sade senast att det fanns en sekund sparad och jag tror att han kanske kan 1.14-blankt på Färjestad. Det ser intressant ut på förhand, berättar Sigbjörn Kolnes.

Touch Of Babe (V64-4) kommer med tre raka nollar i resultatraden och är svårbedömd, men senast stoet startade på Färjestad slutade hon tvåa.
- Hästen tränar bra hela tiden, men har varit dålig i loppen på sistone. Jag vet inte varför hon var duktig senast vi var till Färjestad, men det kan ha berott på körspöet. När Touch Of Babe kommer till upploppet håller hon bara farten, hästen kämpar inte. I grunden är det en okej travare, men hon måste börja prestera i tävling.

Larger Then Life startar i lopp 1.
- En bra häst med fin stam, men han är lite trög och springer i sin egen värld. Han har fin styrka och kommer att bli bra framöver och kanske kan han få någon extraväxel med körspö. Jag tycker främst att Larger Then Life är med för att lära, avslutar Kolnes.

FAKTA

Färjestadstravet

Färjestads Travsällskap
Norra Infarten 78
654 65 Karlstad
054-29 20 00
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 20,4 m
Bredd 1640: 21,1 m
Upploppets längd: 177 m

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.