Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppchans för Lacquer and Lace

Foto: Hanold/ALN
Lacquer and Lace tog tre segrar på åtta starter som treåring, varav två med Örjan Kihlström i sulkyn. Foto: Hanold/ALN

Lacquer and Lace är tillbaka på allvar efter skada och går mot en spännande säsong. I dag väntar start på Östersund i V4-2 och Markus Pihlström tror på toppchans trots spår åtta bakom bilen.
– Är hon bara frisk så vinner hon det här loppet, säger Bergsåkertränaren som även har ett bra bud i V4-4.

Publicerad:

USA-importen Lacquer and Lace (e.Yankee Glide) inledde karriären lovande som treåring för Markus Pihlström men en gaffelbandsskada satte stopp för säsongen i fjol. Senast på Umåker gjorde det kapabla stoet sin första start på 1,5 år med en andraplats bakom Malgomaj B över full distans.
– Jag tyckte hon var jättefin i comebacken men hon blev bortkörd. Efter att ha varvat på 1.21 gick det väldigt snabbt till slut, jag hade 08,5 sista 400, och hon kunde helt enkelt inte springa fortare. Jag är jättenöjd med henne i träning efteråt och hon går framåt med det loppet i kroppen. 
Vad tror du om chanserna i dag?
– Hon har ett uselt läge och visst kan det häxa på vägen, men hon ska kunna vinna det här loppet från alla positioner. Är hon bara frisk så vinner hon, det ska vara en jättechans, konstaterar Pihlström.

I V4-4 gör sexårige Hot Pride sin första start sedan årsdebuten den första mars. Och Pihlström tror på en bra insats direkt. 
– Han var fruktansvärt dålig i årsdebuten och opererades i halsen efter den starten. Han har tränat på ordentligt efter det och han kändes dunderläcker i ett 18-jobb förra veckan.Han kan behöva loppet i kroppen men med tanke på hur fin han känns i träning så tycker jag att han ska med på kupongen, han kommer göra ett bra lopp direkt. Skor runt om, säger Pihlström.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.