Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphäst i kval

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Orecchietti och Örjan Kihlström. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Åttaåringen har inte startat sedan Sundsvall Open Trot ifjol, men nu verkar den forne Sprintermästaren vara på väg tillbaka till tävlingsbanan.

Publicerad:

Det är Orecchietti (e. From Above-Canneloni) som ska springa kvallopp på Solvalla onsdag den 30 december. Han har fått tre banjobb inför kvalet och i mitten av december sprang han ett heat över 1.600 meter på huvudstadbanan med Örjan Kihlström.

- Jag tog det lite lugnt första biten, men sedan körde vi på lite och landade på 1.16,5 de sista 1.500 meterna. Orecchietti kändes jättefin och tar han det här på ett bra sätt kan det bli riktigt spännande, kommenterade Kihlström till ägarna Travkompaniet.

Totalt har hingsten vunnit 19 av 40 starter och tjänat över 4,3 miljoner kronor. Hans främsta meriter är segrar i Sprintermästaren, Årjängs Stora Sprinterlopp och Fyraåringseliten. Orecchietti har tränats av Stefan Hultman, men numera har Pasi Aikio ansvar för stallet på Ekerö utanför Stockholm.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.