Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Topphästen missar Europaderbyt

Foto: Hanold/ALN
Foto: Hanold/ALN

Det blir ingen start för den norska stjärnan El Diablo B.R. i Europaderbykvalet på Solvalla under onsdagen. En skada sätter stopp för hästen.

Publicerad:

El Diablo B.R. (e. Muscle Hill) var en av de mer intressanta hästarna inför uttagningarna till Europaderbyt på Solvalla imorgon, onsdag. Men nu står det klart att det inte blir någon start för hästen, fyraåringen har blivit behandlats i ett bakknä och har strukits från loppet.
– Han är behandlad i ett bakknä och kan inte vara med. Det är ingen större fara men han var lite svullen och fick behandling vilket det är karenstid på. Jag har varit ute och motionerat honom lite i dag och jag hoppas att han snart är tillbaka igen, säger tränaren Frode Hamre till Kanal 75.

Fyraårige El Diablo B.R. har tagit tio segrar och sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Framöver finns planer att starta hästen i Frankrike under vintern.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.