Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppkval av opererade All The Time

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Även för Dominion Beach var det förstås ett väldigt bra kval för Marcus Johansson. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

LEXINGTON. För två månader sedan låg Hambletonian Oaks-segraren All The Time på operationsbordet, buköppnad, drabbad av kolik. Idag gick hon ett kvallopp på The Red Mile i Lexington, på fantastiska 1.09,8. "Jag fick gåshud”, sade Jimmy Takter.

Publicerad:

Treåriga stoet All The Time (e. Muscle Hill – Cantab It All) har två gånger i år haft så allvarliga problem med magen att veterinärerna tvingats att öppna buken på henne. Ett ingrepp som i normala fall försämrar hästarnas prestationsförmåga menligt, vissa kommer aldrig ens tillbaka till att vara i närheten av de prestationsnivåer de nådde före ingreppet.


Men All The Time är uppenbarligen ingen vanlig häst. Inte nog med att hon kom tillbaka efter den första operationen i vintras och vann det största loppet för treåriga ston, Hambletonian Oaks i augusti. Hon verkar också – vilket väl är ännu mer sensationellt i så fall – även komma tillbaka efter sin andra sjukdomssmäll.

Jimmy Takter har tagit med All The Time till Lexington och det pågående Kentucky Futurity-meetinget, inte i avsikt att hon skall starta, utan träna för comeback till Breeders Crown på The Meadowlands med uttagningar 22 och final 29 oktober.

Idag (tisdag) startade stoet i kvallopp på The Red Mile, det första riktiga testet på var All The Time står efter operationen. Och vilket svar Jimmy Takter fick! All The Time placerades i rygg på ledande Stall Courant-ägda och Nancy Johansson-tränade Dominion Beach i trehästarsfältet som öppnade första 800 meterna på 1.10,5. Det skulle komma att gå ännu lite fortare sista 800 meterna och när Jimmy Takter lyfte ut All The Time på upploppet hade han ”ett ton” i linorna och All The Time skar mållinjen på 1.52 1/5, vilket blir 1.09,8, huvud före just Dominon Beach (e. Muscle Hill – Spellbound Hanover) som fick samma tid.

All The Time vann Hambo Oaks på just 1.52 1/5, vilket också är hennes rekord. Så man kan lugnt säga att hennes ”comeback-kval” var sensationellt bra.

- Hon ville bara gå. Efter operationen har hon fått fyra snabbjobb, och det här var ett rent ”crazy” kval av henne. Sensationellt bra, sade Jimmy Takter, som när han körde ut till kvalet hade ambitionen att kanske köra 1:55 (1.11,5).

– Hon hade varit redo att starta redan på söndag (i Kentucky Futurity eller Kentucky Futurity Filly, reds.anm.), men vi ändrar inte planen att det är Breeders Crown som gäller. Innan försöken till BC, som är om knappt tre veckor hinner hon gå ett kval till, på Meadowlands nästa fredag, säger Jimmy Takter.

Även för Dominion Beach var det förstås ett väldigt bra kval. Han drog i ledningen för Marcus Johansson och ”rekordsänkte”  också; Dominion Beach har tidigare som snabbast travat 1.52 4/5 (1.10,1) som slagen.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.