Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Toppsto avlivat: "Väldigt tråkigt"

Foto: ALN
Foto: ALN

Miljonärskan Fortuna Sund är död.
Stoet drabbades av en tarmsjukdom och fick avsluta sina dagar i går.
– Hon hade blivit en väldigt spännande mamma, säger Peter G Norman.

Publicerad:

Fortuna Sund (e. Angus Hall) hade en framgångsrik tävlingskarriär med nio segrar på 46 starter och 1 675 595 kronor insprunget. Karriären fick dock ett abrupt slut då hon kom lös på Vincennes för drygt ett år sedan. I samband med skenturen skadade hon sig så illa att hon tvingades lägga skorna på hyllan, tanken var att hon skulle få ägna sig åt avelsarbete kommande år. Då kom nästa bakslag: en tarmsjukdom. Hon fick somna in under tisdagen, vilket Trav365 tidigare berättat.

"Gick väldigt fort"
– Hon var helt fri ifrån den gamla skadan, det hade ingenting med det här att göra. Hon kunde inte ta upp proteinen i maten så trots att hon åt bra tappade hon snabbt i vikt. Redan i somras hade hon samma problem men repade sig då efter medicinering. Det var ägaren som ringde för tio dagar sedan och sa att hon var dålig igen och nu gick det fort, säger Peter G Norman som tränade stoet.
Fortuna Sund transporterades till veterinärklinik där det konstaterades att tarmarna var förtjockade och hon fick avsluta sina dagar.
– Det fanns inte så mycket att göra nu så vi fick ta bort henne och det känns ju väldigt tråkigt förstås.
– Fortuna Sund var en väldigt härlig individ som hade blivit en väldigt spännande mamma med sina resultat och intressant stamtavla. Hon har gett oss många fina minnen på tävlingsbanan, bland annat min första tränarseger på Vincennes så man får försöka att tänka på det roliga med henne, avslutar Norman.

Största segrarna är just två segrar på Vincennes samt Diamantstoets final på Åbytravet i augusti 2014.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.